Optimal Pool jobbar med kvalitetstak från Gullberg & Jansson. Vi är certifierde och sköter själva installation och service. Pooltaken finns dels som byggsats s.k BOXTAK för pooler i standardmåtten 3x6m och 4x8m, samt specialbeställda i valfri storlek just din pool.


Om det skulle behövas har vi även de flesta reservdelarna till dessa pooltak i vår webbshop och på lager i vår butik i Bromma. 

LEIA Pooltak


Leia är ett lågt exklusivt pooltak som smälter väl in i din poolmiljö. Trots den låga höjden går det utmärkt att simma under taket. En fördel med Leia är att det kan beställas med skena på ena sidan och hjul på andra sidan.

Sektionerna är då sammanhakade i varandra. Leia kan beställas med skjutdörr på valfri sida av största sektion. Leia har en automatisk sektionslåsning med nyckel, så att pooltaket kan öppnas och stängas snabbt och smidigt.


Leia levereras i färdigmonterade sektioner.


ALVA - marknadens lägsta pooltak!


ALVA har en modern och stilren design och är marknadens lägsta pooltak med en höjd från endast 38 cm. ALVA har utrustats med förstärkta aluminiumprofiler så att pooltaket trots sin platta konstruktion uppfyller den franska säkerhets- och kvalitetsstandarden, NF P 90 309. En fördel med ALVA är att det kan beställas med endast skena på ena sidan och hjul på andra sidan.
Sektionerna är då sammanhakade i varandra och pooltaket kan inte vara öppet t.ex. endast på mitten, vilket det däremot kan vara om det beställs med skenor på båda sidor. ALVA utrustas alltid med klarplast. ALVA har automatisk sektionslåsning med nyckel, så att pooltaket kan öppnas och stängas snabbt och smidigt.

NOVA Comfort Pooltak


NOVA Comfort serien, i aluminiumvit eller antracitgrå färg, är vår exklusiva standardserie för pooltak med normal takhöjd, utrustad med automatisk sektionslåsning och extra platta komfortskenor. NOVA Comfort har som standard skjutdörr som kan monteras på valfri sida om största sektionen. Med tillvalet förlängningsskenor kan du skjuta pooltaket förbi hela poolen.


NOVA levereras i färdigmonterade sektioner.


NOVA Polaris Pooltak


NOVA Polaris är för dig som letar efter ett särskilt robust och elegant pooltak. NOVA Polaris är mer kraftfullt utformad jämfört med NOVA Comfort-serien och har förstärkta aluminiumprofiler som är 54/40 mm, istället för 44/40 mm. Panelerna är också kraftigare och kan fås i kanalplast 8 mm eller i klarplast 4 mm mot pristillägg.


NOVA Polaris levereras i färdigmonterade sektioner.